* Wat is Kum Nye?
Kum Nye is een geheel van eenvoudige, rustig uitgevoerde bewegingen, massages en ademoefeningen. Het is een simpele en uiterst heilzame manier van ontspannen die leidt tot een positieve levenshouding.

* Waar komt het vandaan?
Kum Nye is afkomstig uit de medische en spiritueel-meditatieve traditie van Tibet. In die traditie worden lichaam en geest als een geïntegreerd geheel gezien; beide zijn in het proces van helen betrokken.

* Wie is Tarthang Tulku?
Tarthang Tulku is een hoog opgeleide Lama in de Nyingma traditie van het Tibetaans boeddhisme. Hij is geboren in Tibet en woont sinds 1969 in California, waar hij de Nyingma organisatie heeft opgericht.

* Wat is het Nyingma Centrum?
Het Nyingma Centrum in Amsterdam is onderdeel van die Nyingma Organisatie en is opgericht in 1984. Het eerste Kum Nye boek (in 2 delen) is al in 1981 in het Nederlands verschenen. Sinds die tijd zijn er ook Kum Nye lessen gegeven.

* Voor wie is het bedoeld ?
Voor iedereen: ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Ook fysieke handicaps hoeven geen belemmering te zijn. Wel zijn er situaties waarbij je voorzichtig moet zijn met bepaalde oefeningen.

* Moet je boeddhist zijn om Kum Nye te doen?
Voor Kum Nye is geen spirituele achtergrond of kennis van het boeddhisme nodig.

* Kun je Kum Nye ook alleen met het boek doen?
Dat kan als je de stap voor stap instructies van het boek volgt. Met begeleiding is het gemakkelijker om steeds weer nieuwe perspectieven te ontdekken.

* Wat is zo bijzonder aan Kum Nye boven andere vormen van yoga?
Het bijzondere is dat er geen sprake is van presteren. Het is meer een ontdekkingstocht in het eigen lichaam: precies voelen, zonder oordelen. Ontspanning, meer energie en meer sensitiviteit zijn het resultaat.

* Waar worden Kum Nye lessen gegeven en door wie?
In het Nyingma Centrum in Amsterdam worden dagelijks lessen gegeven door medewerkers van het Centrum. Van daaruit worden ook workshops elders georganiseerd.