Helende energie activeren
Deze oefening helpt ons in contact te komen met de subtiele energieën in ons lichaam en deze te gebruiken om onszelf te helen op alle niveaus. Ga tot slot 5 tot 10 minuten in de zithouding zitten en laat de gevoelens die door de oefening zijn opgewekt zich uitbreiden. Je kunt een variatie op deze oefening proberen met de knieën gebogen: ontdek hoe de gewaarwordingen veranderen al naar gelang je meer of minder door je knieën buigt.
1. Ga goed in evenwicht staan met je voeten een eindje (15 cm) uit elkaar, je rug recht en je armen ontspannen langs je lichaam.
 
2. Strek je armen zijwaarts uit op schouderhoogte, met de handpalmen omlaag. Breng je hoofd iets naar achteren, zodat je blik gericht is op het punt waar de muur en het plafond samenkomen. Ontspan je hals, doe je mond een beetje open en sper je neusvleugels open. Adem gemakkelijk door neus en mond.Ontspan nu je buik en je borst zo volledig mogelijk: breng je aandacht naar het uiteinde van je wervelkolom en span je billen aan.Wanneer je daar iets voelt, misschien warmte of een tintelend gevoel, laat dat gevoel
 

zich dan zoveel mogelijk uitbreiden naar de rest van je lichaam. Als je zachtjes begint te schudden of te trillen, onderzoek die sensatie en laat de spanning afnemen.

Als je de positie 3 tot 5 minuten hebt vastgehouden, laat dan langzaam je armen omlaag gaan, hef je hoofd omhoog terug en ga een aantal minuten ontspannen staan, en laat de gewaarwordingen die zijn opgeroepen in je lichaam zich uitbreiden. Voer de oefening 3 keer uit.


__________________________
Wanneer er een sterk gevoel van hitte in de wervelkolom opstijgt, zet de oefening dan niet voort. Laat daarentegen rustig je armen zakken en breng je hoofd terug. Ga vervolgens 5 tot 10 minuten in de zithouding zitten en laat de gewaarwordingen in je lichaam zich uitbreiden.